Newfy Noordzij

Home

Argos Pearl of the Sweet lake

 

Argos Pearl of the Sweet Lake

 

Argos was mijn eerste New Foundlander die ik kocht en ook mijn eerste reu. Het was een heel rustige hond en erg gehoorzaam aan de bazin. Hij wilde graag werken voor de bazin maar ook samen met haar. Wat resulteerde in de vele prijzen bij het waterwerk. Argos deed dit heel erg graag en was daar in net zo fanatiek als de bazin. Het show lopen was niet zijn ding en al waren wij er welke jaar aanwezig bij de clubmatch maar dan om een goed resultaat te krijgen voor het winnen van de Spetter trofee.

 

Argos heeft samen met Cujo zijn kuvasz maatje de vele dames zien komen en gaan binnen de roedel. En samen ook veel avonduren beleeft en ook plannen gesmeed. Zeker als de dames weer eens vervelend waren dan konden de heren steun bij elkaar vinden.

 

Argos zijn naam komt uit het Grieks en is afgeleid van de god Argus,de god van de cyclopen. De naam betekent alles met argus ogen bekijken en dit klopte ook bij mijn reu.

 

Argos keek de kat uit de boom en nam een afwachtende houding aan. Hij bepaald het tempo en de tijd, en neemt zelf het initiatief om contact te maken. Dit gold zowel voor honden als mensen. Hij liet heel duidelijk blijken als hij een hond of een mens niet mocht en bleef bij hun uit de buurt. Wat niet betekent dat hij alles maar over zich heen liet komen, als het nodige was stond Argos zijn mannetje.

 

Argos heeft tijdens de Watertrails uitstekend gepresenteerd. Is meerdere malen met bekers thuis gekomen.

 

Argos kon niet meer vanwege zijn hart en andere lichamelijk klachten. Argos gaf het zelf goed aan en besloten om hem in te laten slapen. Hij is op 20 December 2007 overleden.

 

Reiki Praktijk